Kā no piena pagatavot mēslojumu istabas augiem un stādiem: instrukcija soli pa solim

Par to, kā no piena pagatavot noderīgu mēslojumu stādiem un istabas augiem, lasiet šajā rakstā.

Piens ir noderīgs ne tikai cilvēkiem. Tas var bagātināt pat augus ar noderīgām minerālvielām un vitamīniem. Tomēr ar vienkāršu zaļumu laistīšanu vien nepietiek – no piena ir jāsagatavo īpašs mēslojums.

Kā pagatavot mēslojumu istabas augiem

Piena mēslojums nodrošina augiem pilnvērtīgu barošanu. Tās palīdz novērst kaites. Un vēl – jums nav jāuztraucas par topošā kultūrauga ekoloģisko nekaitīgumu, ja stādus laistīsiet ar šādu šķīdumu.

Ņemiet 1 litru nostādināta ūdens un izšķīdiniet tajā 1 tējkaroti piena. Labi samaisiet. Ielejiet šo šķīdumu augsnē. Pirms tam podus aplaistiet ar parastu, nostādinātu ūdeni.

Neizmantoto maisījumu nedrīkst uzglabāt, jo tas ātri bojājas. Katrai barošanai pagatavojiet jaunu šķīdumu.

Kā pagatavot mēslojumu stādiem

Piena mēslojums ir ļoti noderīgs mājas stādiem, kas sāk augt no janvāra vidus.

Ņem glāzi piena un pievieno tam četrus pilienus joda. Visu kārtīgi samaisiet un izšķīdiniet litrā tīra ūdens. Pēc tam šķīdumu reizi nedēļā izsmidzina uz stādiem. Tā tie augs ātrāk un būs spēcīgi.

Līdzīgu mēslojumu var izmantot arī dārzeņu dārza stādiem. Tiesa, tur būs jāievēro dažas citas proporcijas un tehnoloģijas.

Izšķīdiniet 1 litru piena 9 litros tīra ūdens. Šiem šķidrumiem jābūt istabas temperatūrā. Pievienojiet maisījumam 100 g cukura, un pēc tam pusstundu noturot šķīdumu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Kad maisījums ir gatavs, pārlej to pāri kompostam dārzā, virsū pārkaisa zemi. Šādā veidā pienskābes baktērijas darbosies labāk, lai radītu ekoloģisku mēslojumu dārzeņu kultūrām.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment